2017. október 13., péntek



Az ellenőrző


Kaptam egy ellenőrzőt ( mai nevén tájékoztató füzet)
Van egy 11 éves osztályfönököm, illetve egy 9 éves osztályfőnök helyettesem. Szigorúak de kedvesek.Lehet piros  pontot gyűjteni , kisötöst szerezni, jár a fekete pont ha hiányzik valami , kaphatok intőt dicséretet ,szóval mindent mint egy igazi iskolában
De nem is ez a legjobb , hanem a tantárgyak. Van Futás, vagyis  innentől nem lóghatom el az edzéstJ, Segítőkészség, ebből már van is egy ötösöm órai munkára, Dicséret, Házimunka - sanszos hogy ebből nem leszek tiszta ötös, Szorgalom, Simogatás, Mesélés, Kávé ivás-itt nem elég meginni, aranyossá is kell válni utána ,Szépség, Szöszmötölés-itt a lassúság dicsérete a cél.
Azon tűnődöm, ez tényleg ennyire egyszerű lenne? Ha szorgalmas leszek és jól tanulok, segítek, dicsérek, simogatok, mesélek, kedves vagyok és szép , van kaja, rend meg tiszta ruha, sportolok, hagyok időt mindenre,sürgetés nélkül, az már elég? Ennyi az egész? Az már elég ahhoz hogy jó anya legyek? Semmi extra nyomás vagy elvárás? Semmi stressz és megfelelés? Szeretet, gondoskodás , odafigyelés és jó példa? Vagy mégsem olyan könnyű? Év végén meglátjuk ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése