2015. november 10., kedd

Túlság

Tegnap nagyon elgurult a gyógyszerem.  Valaki ugyanis azt találta mondani , hogy túlérzékeny vagyok. Mert mi az hogy túl? Mi az hogy valaki túl okos, túl kedves, túl segítőkész, vagy akár túl vidám, túl kreatív túl komoly, túl álmodozó ?
Mi az hogy TÚL? Van egy egyetemleges műszer, ami mindenkit egyértelműen beazonosít? Van egy --tól -ig skála, amelyik megmondja , hogy a világ szerint ki az aki belefér a nomális tartományba és ki az aki túllóg rajta? És akinél kileng a mutató,  az már szégyelnivaló, mert nem fér bele abba a kis kockába ,ahová kellene? Mindenhol ugyanaz a skála van a világban? Ki van valahová függesztve, vagy valamelyik tankönyvben tanultunk , csak már nem emlékszem rá?
Nem lehet, hogy ez inkább annak a skálája, aki éppen mondja? Nem lehet, hogy a túl érzékeny mindőssze azt jelenti, érzékenyebb mint te? És ez most neked nem volt kellemes? Semmi baj, ha segítek, meghallgatlak, ha átérzem a problémát, de ha könnyebben megbántódom, akkor már kileng a mutató? Szerintem a világot azok viszik előre akik kilengenek a normál tartományon kívűlre.
A szoftverfejlesztőknél van egy általános mondás, ha az ügyfél olyan jelenséget észlel ami eltér az eredeti leírástól, de a program működését nem befolyásolja: " it's not a bug it is a feature! " Ez egy hasznos tulajdonság,  nem hiba . Tehát igen, lehet , hogy érzékenyebb vagyok mint te kedves olvasó , de ez jól is van igy, köszönöm.  Örülök neki, és szeretem , hogy igy van, még akkor is ha ez esetleg nem mindig kellemes.  Ne hagyjátok, hogy rosszul érintsen, ha bárki azt mondja rátok, hogy túl valamilyenek vagytok, legyetek büszkék rá! Attól vagytok azok akik. Its not a bug its a feature!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése