2015. október 24., szombat

Bántják a kicsit

Ma arról kellene irnom mi tesz dühössé. Kiváncsi leszek változott-e ez május óta.
Szóval leginkább az dühít ha valaki kinyilatkoztatásszerűen "megmondja a tutit". Miért csak az , csak úgy a jó? Annyi megoldás van, annyi lehetőség!
Az is kivágja a biztosítékot , ha egy gyereket  megszégyenítenek , megaláznak , szóban bántanak. Na erre tényleg ölni tudnék! Azt egy ekkora gyereknek már tudni kell! Igy nem viselkedünk! De ügyetlen vagy!  Ha valakinek elég sokáig mondják, hogy buta vagy idióta az előbb utóbb el is fogja hinni. Aztán jöhetnek a küzdelmek és sikertelenség és jó esetben az átformálások felnőtkorban!
A másik is iskolás düh, miért van rendben az ha a nagyobb gyerekek folyton inzultálják a kisebbeket?
Csúnyákat mondanak rájuk, lökdösik őket, el is gáncsolják, megütik. Semmi komoly ááá , nem is fájt annyira. Szerintem ez nem pénz kérdés, még csak nem is a túlterhelt tanárok újabb feladata, ez kultura kérdése. Ahogy egy vállalat is leszögezi saját értékeit, kialakítja a cég kulturáját amihez igazodik, igy egy iskolának is ezt kellene tennie. Akik most elsősök , és nemrég még csillogó tiszta szemmel indultak az évnyitóra, már megtanulták az első leckéket, a tanteremben és azon kívül is.  Mit tanulnak meg? Az erősebb az úr , aki gyengébb és áldozattá válik az az ő hibája.  Hol van a másik tisztelete, szeretete, elfogadása. Hol van az összetartás? Nemsokára már maguk is felsősök lesznek. Hogyan fognak ők viselkedni, a náluk kisebbekkel? Zero tolerance az iskolai erőszakra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése